Skip to main content

Personeelsbeheer

De verschillende verbeterprojecten hebben niet enkel tot doel de federale overheid een betere dienstverlener te maken, maar ook een betere werkgever.

Parallel met de hertekening van de structuren, het management en het herbekijken van de processen, wordt er volop gewerkt aan een andere cultuur binnen de federale overheid gekenmerkt door resultaatgerichtheid, openheid, initiatief, creativiteit, … Cultuurveranderingsprojecten passen volledig in dit kader en zetten de modernisering van de federale overheid verder.

Een breed opleidingsaanbod, flexibele werktijden, doorgroeimogelijkheden, … de federale overheid heeft reeds veel inspanningen geleverd om een job bij de overheid aantrekkelijk te maken. Maar wat vinden de ambtenaren zelf van de mogelijkheden die ze krijgen en de omgeving waarin ze werken? Op welke punten moeten de overheidsdiensten nog verbeteren? Om een antwoord op deze vragen te krijgen, worden er personeelstevredenheidsmetingen in de verschillende federale overheidsdiensten georganiseerd.

Pagina laatst gewijzigd op 08 januari 2018.