Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Deeltijds werken en onderbreking

Soms moet of wil je je privéleven gedurende een bepaalde tijd voorrang geven of wil je het gewoon wat kalmer aan doen. Bij de federale overheid zijn er een hele reeks mogelijkheden om dat te doen.

Verschillende vormen van loopbaanonderbreking zijn mogelijk, al dan niet om tegemoet te komen aan specifieke omstandigheden in je privéleven, bijvoorbeeld om tijd met je kinderen door te brengen, of om voor een naaste te zorgen.

Daarnaast zijn er enkele andere manieren om je carrière tijdelijk of permanent op een lager pitje te zetten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een vierdagenweek of, als je pensioen in zicht komt, deeltijds werken vanaf 55 of 50. Om persoonlijke redenen kan je ook je prestaties verminderen of langdurig afwezig zijn.

Mandaathouders hebben geen recht op de gewone voltijdse en deeltijdse loopbaanonderbreking, ze hebben wel recht op de 3 thematische vormen. 

Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden voor statutairen, stagiairs en contractuelen.

Overzicht van de mogelijkheden

Contractuelen

Algemeen

Thematische loopbaanonderbrekingen

Oudere personeelsleden

Stagiairs

Algemeen

geen recht

Thematische loopbaanonderbrekingen

Oudere personeelsleden

geen recht

 

-

Pagina laatst gewijzigd op 06 mei 2022.