Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

2018

Op 25 oktober 2018 organiseert het Federale Netwerk Diversiteit de 6de Federale dag van de Diversiteit rond het thema ‘Gender balance bij de federale overheid’.

Volgens de Europese Commissie verstaat men onder de gelijkheid van vrouwen en mannen het feit dat: ‘alle mensen vrij zijn hun persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en keuzes te maken zonder beperkt te zijn door strikte genderrollen en dat de respectieve gedragingen, wensen en noden van vrouwen en mannen op gelijke wijze gewaardeerd en aangemoedigd worden’.

Gelijke kansen voor mannen en vrouwen creëren. Het klinkt eenvoudig. Nochtans zijn stereotypering, verschillen en ongelijkheden tussen vrouwen en mannen nog altijd een realiteit in 2018. De cijfers tonen nog altijd een duidelijke ondervertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende functies.

Conferentie ‘Gender balance bij de federale overheid’

In het kader van de Federale dag van de Diversiteit en in samenwerking met de 31 federale overheidsdiensten organiseert het Federale Netwerk Diversiteit op 25 oktober 2018 de conferentie ‘Gender balance bij de federale overheid’. De conferentie wordt georganiseerd in het Egmont Paleis (FOD Buitenlandse Zaken), Kleine Zavel 8 - 1000 Brussel.

De conferentie gaat in op de mogelijke oorzaken van genderongelijkheid en opent een debat over allerlei thema’s die een directe of indirecte invloed uitoefenen op deze genderongelijkheid op de werkvloer.

Aan het einde van de conferentie wordt de 3de Diversity Award uitgereikt aan de overheidsdienst die in 2018 het beste diversiteitsproject uitwerkte.

Bekijk

Bekijk ook
 

Pagina laatst gewijzigd op 25 augustus 2021.