Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

2017

17/10/2017: Focus armoede

Armoede is een thema dat zich jammer genoeg nog steeds in de taboesfeer bevindt. Personen in armoede lopen er ook niet mee te koop. Integendeel, zij doen er alles aan om het zo goed mogelijk weg te stoppen. Net daarom is het niet altijd makkelijk om armoede te herkennen op de werkvloer. Maar vergis u niet, ook u heeft waarschijnlijk medewerkers die in armoede leven. Statistieken geven immers duidelijk aan dat werk de beste bescherming tegen armoede vormt, maar een minderheid valt nog uit de boot.

Op 17 oktober 2017 - de Internationale dag van het verzet tegen armoede - organiseren het Netwerk Federale Diversiteit en de Stuurgroep Diversiteit daarom een Federale dag van de diversiteit over dit thema. Een inspirerende ochtendconferentie vormt het startschot van deze Federale dag. Op deze conferentie worden theoretische inzichten over armoede op de werkvloer afgewisseld met interactieve workshops. Deze workshops bieden u concrete handvaten waarmee u zelf binnen uw eigen organisatie aan de slag kan gaan. Aan het einde van de conferentie reikt staatssecretaris voor armoedebestrijding , mevrouw Zuhal Demir, de tweede Diversity Award uit aan de overheidsorganisatie die in 2017 het mooiste diversiteitsproject uitwerkte.

 Download het programma (PDF, 71.46 KB)

Bekijk de presentaties van de conferentie in het kader van de Federale dag van de Diversiteit 2017 -  'Armoede op de werkvloer' (17 oktober 2017):

 

Pagina laatst gewijzigd op 25 augustus 2021.