Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Lean academy

Lean Academy

Lean Academy startte in 2013 vanuit een projectvoorstel (zie rubriek Optifed) van de FOD Mobiliteit om federale ambtenaren uit verschillende overheidsdiensten tot interne adviseurs Lean op te leiden.

De managementfilosofie Lean wil dankzij effectief procesmanagement de dienstverlening op een hoger peil brengen en de kosten drukken.
 

Het opleidingsproject 'Lean Management' wil:

  • een groep ambtenaren de nodige kennis, vaardigheden en attitudes bijbrengen zodat ze de Lean-aanpak kunnen toepassen binnen hun organisatie.
  • de deelnemers het geleerde onmiddellijk laten toepassen op een concreet verbeterproject binnen hun eigen organisatie. De opleiding is dus niet enkel gericht op competentieontwikkeling van federale ambtenaren, maar ook op organisatieontwikkeling en het concreet realiseren van een efficiëntiewinst.
  • kennis en ervaring delen tussen de deelnemers en een netwerk van Lean-adviseurs binnen de federale overheid creëren.
     

Meer info

 

Pagina laatst gewijzigd op 02 maart 2017.