Skip to main content

Wedstrijd "Innovatie als drager van efficiëntie 2011": finalisten

Datum: 

beter, met minder, samen, anders, mission possibleEind november komen de federale managers samen tijdens een seminarie over de werking van onze diensten: "Beter, met minder, samen, anders: mission possible". In deze context organiseert de FOD Personeel en Organisatie een wedstrijd om vanuit de federale overheid innovatieve voorstellen, ideeën, initiatieven of projecten te laten opborrelen. 71 dossiers werden ingediend door personeelsleden van alle federale organisaties. Hieruit volgde een selectie van 16 laureaten voor de tweede ronde.

Vandaag zijn de 5 finalisten bekend. Projecten die raakvlakken hebben, stelde de jury voor om samen te werken. Al een mooi voorbeeld van synergie tussen de verschillende federale diensten!

Dit zijn de 5 gekozen projecten met hun verantwoordelijke en een korte beschrijving:

  • "Co-pacity": samenwerking projecten “Special Federal Forces” van Stefanie Billiet en “Bridging the Gap” van Eva Kuijken: "We streven naar een compacte en wendbare federale overheid, waarbij we de competenties en talenten van de interne resources samen meer efficiënt en flexibel inzetten en ook aan alle medewerkers een lifetime employability promoten."
  • "Grenzeloos klantgericht": samenwerking projecten “Face Gov Society” van Sofie Lombaert en “Ambtenaren Zonder Grenzen” van Karel Declercq: "Dit project zorgt voor een persoonlijke focus op de klant en het optimaliseren van het potentieel binnen de federale overheid."
  • “Klare Kijk” van Willem Jan Jacobs: "Transparantie creëren voor de burger door het aanbieden van thematische overheidsinformatie die verwerkt is in een eenvoudig, intuïtief, grafisch element."
  • “Out of office” van Saartje Vanwambeke: "Anders Samen Werken via de uitbouw van een interfederaal flexiplaces-network in de regio's."
  • "Re-lex": samenwerking projecten “Staatsblad 2.0” van Patrick Theys en “Re-Lex” van Bart Hanssens: "Efficiënt publiceren en hergebruiken van wetteksten."

Proficiat aan alle deelnemers!

De managers kiezen het winnende voorstel tijdens het seminarie op 29 november.

De jury en het organisatieteam van de wedstrijd waren aangenaam verrast door de kwaliteit, originaliteit en transversaliteit van de projecten. Ze bedanken alle deelnemers voor de geleverde inspanningen en ideeën. Innovatie blijft in de toekomst een prioriteit voor de federale overheid. Daarom zullen alle projecten zeker nog aan bod komen in het kader van deze innovatieve aanpak.

Meer info

Pagina laatst gewijzigd op 22 november 2011.