Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Preventiemaatregelen tegen burn-out: terugbetaling van remgeld voor psychotherapie in het kader van Covid-19

Datum: 

Vrouw met een blad papier achter haar computer in overleg met een patiëntTussen 1 januari en 31 december 2021 heb je recht op een terugbetaling als je een beroep doet op een (al dan niet geconventioneerde) psycholoog van je keuze in het kader van Covid-19.

Deze terugbetaling wordt uitsluitend toegekend voor psychologische problemen door de Covid-crisis en bedraagt 11,20 euro of 4 euro per sessie (verhoogde tegemoetkoming), afhankelijk van wat je betaalde voor je bezoek aan je psycholoog.

Je mag een terugbetaling vragen voor maximaal 6 sessies bij een psycholoog. Daarvoor dien je volgende documenten in:

Je stuurt de documenten naar het e-mailadres: psycho@bosa.fgov.be

Je mag de terugbetaling in één keer aanvragen, ofwel na elke sessie. 

Opgelet: je persoonlijk aandeel hangt af van het feit of je al dan niet op medisch voorschrift naar de psycholoog stapt en van de door jou gekozen psycholoog (geconventioneerd of niet):

Je hebt een doktersvoorschrift en doet een beroep op een geconventioneerd psycholoog ?

De derdebetalersregeling wordt toegepast (daarbij betaal je enkel je persoonlijk aandeel van 11,20 euro of 4 euro bij verhoogde tegemoetkoming). Het ziekenfonds betaalt rechtstreeks aan de psycholoog. Bekijk de lijst van alle geconventioneerde psychologen in België

Je hebt geen doktersvoorschrift en/of doet geen beroep op een geconventioneerde psycholoog ?

De derdebetalersregeling is dan niet van toepassing. Bekijk de lijst van de terugbetalingen door de Belgische ziekenfondsen

Hulp nodig?

Praat erover met je huisdokter! Die kan je een voorschrift geven voor een reeks sessies van psychologische eerstelijnszorg en kan je doorsturen naar een klinisch psycholoog of orthopedagoog die deel uitmaakt van een geestelijk gezondheidsnetwerk.  

Meer info

Per mail via psycho@bosa.fgov.be

Pagina laatst gewijzigd op 15 juni 2021.