Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Diversiteitsprojecten: cofinanciering 2020

Datum: 

De FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) lanceerde in april 2020 een elfdeoproep tot het indienen van projecten waarbij federale organisaties ondersteund worden bij het ontwikkelen van initiatieven op het vlak van culturele diversiteit, gelijke kansen of de aanpassing van werkposten voor medewerkers met een handicap. 

De geselecteerde projecten zijn nu gekend en worden voor 80% gecofinancierd. 

Organisatie Titel van het project  Beschrijving
7 gecofinanceerde projecten
RVA Bewustwording van de integratie van personen met een handicap op de werkplek  Organisatie van een bedrijfstheater rond het thema handicap met aandacht voor de integratie van de handicap op het werk in al zijn dimensies. 
POD Maatschappelijke Integratie Diversiteitsruimte Het creëren van diversiteitsruimtes in hun kantoren: om de diversiteit binnen de FOD Maatschappelijke Integratie zichtbaar te maken en de werknemers te sensibiliseren voor verschillende thema's zoals: gelijkheid van mannen en vrouwen; seksuele geaardheid; culturele diversiteit; handicap. 
FOD Binnenlandse Zaken  Khaleidoscope V® Inclusief leiderschapstraining over het 'Great Game of Inclusion'-model.
FOD Justitie  Opleiding intersectionaliteit  Intersectionele dimensie integreren in nationale actieplannen
FOD Economie Opleiding Inclusief Leiderschap 

We willen onze leidinggevenden extra ondersteunen in hun teams. Leidinggevenden moeten bewust leren omgaan met de talenten van hun medewerkers die tot betere resultaten leiden en het team naar een hoger niveau tillen.

FOD Mobiliteit en Vervoer   Aanpassing van computerapparatuur Verzoek om een update van aangepaste apparatuur voor mensen met een handicap. Het doel is om de werkplek van de aanvragende werknemer aan te passen.
FOD Volksgezondheid  Gezondheid onderweg - redelijke aanpassingen Voor hun overgang naar een Flexdesk-omgeving willen ze geïndividualiseerde aanpassingen aanbieden op basis van de behoeften van hun medewerkers met een handicap en de aanpassing van vergaderruimtes voor mensen met een gehoorbeperking.

 

Meer info 

 

Pagina laatst gewijzigd op 14 april 2021.