Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

10e verjaardag van het Europees Comité voor de sociale dialoog

Datum: 

Tien jaar geleden, tijdens het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie in 2010, werd in Genval het Europees sociale dialoogcomité voor de administraties van de centrale regeringen (SDC CGA) opgericht, dankzij de steun van verschillende vastberaden staten.

Dit comité organiseert een sociale dialoog tussen de lidstaten, in hun hoedanigheid van werkgevers, vertegenwoordigd door EUPAE (European Public Administration Employers) en de werknemers van de overheidssector, vertegenwoordigd door TUNED (Trade Unions National and European Administration Delegation), over de organisatie van de overheidsdiensten en in het bijzonder over de arbeidsvoorwaarden.   

Tien jaar na de oprichting zijn 18 landen lid van EUPAE (België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië) en het Comité vertegenwoordigt bijna 9 miljoen werknemers in de publieke sector. EUPAE wordt in 2020-2021 voorgezeten door België, via de FOD BOSA. 

Ter gelegenheid van zijn tiende verjaardag heeft het Europees sociale dialoogcomité tijdens de Europese onlinevergadering van 3 december 2020 een verklaring opgemaakt. 

 Lees de verklaring (PDF, 131.48 KB) (alleen in het Engels beschikbaar).

Pagina laatst gewijzigd op 17 december 2020.