Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

M/V wordt M/V/X: federale overheid wil meer genderneutraliteit in vacatures

Datum: 

De gebruikelijke M/V vermelding bij vacatures van de federale overheid wordt uitgebreid tot ‘M/V/X’. De X biedt hierbij een alternatief voor alle personen die zich niet in de M of de V kunnen terugvinden.

Door deze aangepaste formulering wil de federale overheid het belang van genderneutraliteit bij aanwervingen expliciet onderstrepen. Door de M/V niet gewoon weg te laten maar er expliciet een X aan toe te voegen, is het de bedoeling om alle mogelijke kandidaten echt aan te spreken en aan te moedigen.
        

Campagne ‘All Genders Welcome!’

Deze overstap van M/V naar M/V/X past in het kader van de campagne ‘All Genders Welcome’. Daarmee maken de 40 Belgische federale overheidsdiensten duidelijk dat respect voor alle medewerkers tot hun waarden behoren en dat iedereen welkom is. Ze willen daarom alle LGBT-personen – wat staat voor Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender gemeenschap – aanmoedigen om met hun geaardheid naar buiten te treden, ook op de werkvloer.
           

Meer info

Ontdek op de site van Selor wat er verandert als je solliciteert

Pagina laatst gewijzigd op 06 januari 2016.