Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

Duurzame overheidsopdrachten: Federaal actieplan 2009-2011

Datum: 

illuDe Ministerraad van 3 juli 2009 heeft kennisgenomen van het Federaal actieplan duurzame overheidsopdrachten 2009-2011. Dat geeft een beperkte analyse van de (inter)nationale beleidscontext en de Belgische status i.v.m. duurzame integratie van criteria in overheidsopdrachten. Verder formuleert het maatregelen die de federale overheid zal nemen om die criteria in de komende jaren versneld te integreren.

Voor 2009-2011 sluit de Belgische overheid aan bij de doelstelling van de Europese Raad en de Europese Commissie om 50% van de federale overheidsopdrachten volgens een duurzame aankoopprocedure te realiseren.

De Ministerraad heeft alle ministers gevraagd om de voorgestelde acties toe te passen in functie van hun bevoegdheid en financiële mogelijkheden. Hij heeft de werkgroep Interdepartementale Commissie Duurzame Overheidsopdrachten- Coördinatiecomité Internationaal Milieubeleid (ICDO-CCIM) opgedragen om de coördinatie van het plan op zich te nemen en een jaarverslag op te stellen.

Meer info

Pagina laatst gewijzigd op 08 juli 2009.