Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Onthaal en integratie van een medewerker met een handicap of een chronische ziekte. Tips en contacten.

Date: 

illuDeze gids geeft praktische tips en nuttige contacten voor een goed verloop van het onthaal en de integratie van een nieuwe medewerker met een handicap of een chronische ziekte.

Concreet wil de gids een antwoord bieden op de vragen die rijzen wanneer een medewerker met een handicap of een chronische ziekte in dienst treedt. Hoe een nieuwe medewerker met een handicap in een dienst verwelkomen? Moet er met het team over de handicap van de medewerker worden gepraat? Waarop moet er worden gelet? Aan wie kan men hulp vragen? enz. De gids wil ook komaf maken met bestaande stereotypes en vooroordelen tegen personen met een handicap die tot discriminatie kunnen leiden.

De gids is bestemd voor actoren die betrokken zijn bij het onthaal en de integratie van nieuwe medewerkers (directeurs, diensthoofden, P&O-stafdiensten, diversiteitsverantwoordelijken,…). De tips en contacten die worden aangereikt zijn ingedeeld in vijf soorten handicap: visuele, motorische, auditieve en mentale handicap en chronische ziekte.

Het betreft een praktische en functionele gids die een waardevol hulpmiddel is om het onthaal- en integratieproces van medewerkers met een handicap of een chronische ziekte zo goed mogelijk te begeleiden.

Je kan een papieren versie van de brochure bestellen op het adres: diversity@bosa.fgov.be.

Pagina laatst gewijzigd op 05 februari 2020.