Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

Beveilig je accounts: gebruik tweestapsverificatie (2FA)

Datum: 

Wachtwoorden zijn niet voor 100% veilig. Ze kunnen gestolen en misbruikt worden. Daarom voert het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) dit jaar campagne: om een betere beveiliging van accounts te promoten!

Online-accounts (e-mail, sociale netwerken, internetbankieren, …) worden meestal beveiligd met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Gebruikers kiezen helaas vaak wachtwoorden die gemakkelijk te onthouden zijn. 

Gebruik tweestapsverificatie (2FA) 

Met tweestapsverificatie of 2FA, moet je bewijzen dat je bent wie je beweert te zijn.  Dat kan op drie verschillende manieren:   

  • met iets dat jij alleen weet (jouw wachtwoord of pincode) 
  • met iets dat jij alleen hebt (jouw telefoon of token) 
  • met iets dat jij bent (jouw vingerafdruk, gelaat, iris…). 

Meestal gebruik je één van deze factoren om te bewijzen wie je bent, maar het is beter om 2 of meer factoren te gebruiken: dit is twee- of meerstapsverificatie (2FA of MFA). Je gebruikt dan bv. een wachtwoord en je laat daar bovenop ook een code naar je gsm sturen, of je gebruikt je vingerafdruk en een code om toegang te krijgen. 

Meer info  

Pagina laatst gewijzigd op 01 oktober 2020.