Skip to main content

OFO: standaardopleidingen 2012-2013

Datum: 

De nieuwe catalogus standaardopleidingen 2012-2013 staat online op Fedweb. De brochure werd in een nieuw landscape formaat gegoten en is volledig aanklikbaar, waardoor een verdeling per domein overbodig werd. De catalogus is enkel in een elektronische versie beschikbaar.

What’s new?

 • Schrijfvaardigheden
  Een aantal opleidingen onder leesbaarheid en schrijfvaardigheid zijn vervangen door de opleiding 'Professioneel schrijven'.
 • Talen
  Vanaf september 2012 zijn er twee nieuwe taalopleidingen: ‘Néerlandais pour débutants’ en ‘Frans voor beginners'. Het zijn langere opleidingen van 30 lessen van 3 uur, gespreid over de periode september - juni.
 • Diversiteit
  Er zijn twee nieuwe opleidingen diversiteit: 'Omgaan met verschillen in een professionele omgeving' (niveau A en B) en 'Werken met respect voor de ander' ( niveau C en D).
 • Overheidsopdrachten
  De opleidingen overheidsopdrachten worden vanaf september 2012 op een andere manier aangeboden. Deelnemers schrijven zich nu in voor één van drie modules, van basis tot gevorderd. Er is ook meer aandacht voor de elektronische aanbesteding, met 4 nieuwe opleidingen: 'e-notification', 'e-tendering', 'e-awarding' (deel 1 en 2) en 'e-Auctions'.
 • Europese materies
  Tot nu toe waren alle opleidingen over Europa in het Engels, maar omdat de vraag groot was, worden een aantal opleidingen nu ook in NL en FR aangeboden. Als de opleiding in het Engels wordt gegeven, vind je dit steeds terug bij 'Praktische schikkingen' onderaan de opleidingsfiche.  Er zijn ook een aantal opleidingen bijgekomen voor 'beginners' in de Europese materies, zoals 'de basisprincipes van de EU' en 'De voornaamste Europese beleidsdomeinen'.
 • Geschrapte opleidingen
  Een aantal opleidingen zijn geschrapt. Deelnemers die nog ingeschreven zijn voor een geschrapte opleiding, worden hiervan op de hoogte gebracht. Het OFO organiseert ook uitzonderlijk geen intensieve zomercursussen Nederlands, Frans of Engels tijdens de zomervakantie van 2013.

Meer info

Pagina laatst gewijzigd op 07 augustus 2012.