Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

Nieuwe databank: Vrouwelijke deskundigen

Datum: 

De VEGA-databank bevat meer dan 400 vrouwelijke deskundigen uit 13 domeinen

illu

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft het resourcecentrum Amazone een databank laten ontwikkelen met meer dan 400 profielen van « deskundige vrouwen » uit tal van domeinen: recht (asielrecht of fiscaal recht bijvoorbeeld), wetenschappen (astronomie, chemie, fysica, ...), gezondheid, economie (marketing, sociale economie, ...), sociale zekerheid, de media, het milieu, ...

VEGA (Valoriseren van Experten en Aandacht voor Gender) is een instrument dat bestemd is voor de openbare instanties en de media die op zoek zijn naar vrouwelijke experten of naar experten op het vlak van gender.

Voor de publieke sector kan het hulp bieden bij het samenstellen van begeleidingscomités of meer representatieve panels en bij het meer evenwichtig samenstellen van adviesorganen.

Het stelt tevens experten op het vlak van gender voor die de federale overheid kunnen ondersteunen bij de uitvoering van de gendermainstreaming (wettelijk verplicht) of bij een humanresourcesmanagement dat openstaat voor diversiteit.

Om het aantal deskundigen in de databank op te voeren voert het Instituut een nieuwe sensibilisatieactie. Via postkaarten wil men vrouwen ertoe aanzetten zichzelf als expert te erkennen en zich in het VEGA-repertorium in te schrijven.

Meer info

Pagina laatst gewijzigd op 09 juli 2009.