Skip to main content

Aanvullende verzekering Dental Flex

Ben je een nieuw actief personeelslid van sommige federale instellingen (zie contactlijst) en je hebt je ingeschreven voor de hospitalisatieverzekering van het contract FORCMS-AV-100 bij AG Insurance, dan biedt AG Insurance je de mogelijkheid om binnen de drie maanden in te schrijven op de aanvullende verzekering ambulante kosten of dentalflex.  Dit is een éénmalig aanbod. 

(Voor de personeelsleden in dienst was dit enkel mogelijk binnen de 3 maanden na ontvangst van het schrijven van AG Insurance in de periode van aansluiting van hun entiteit).

 

Waarborgen en plafonds 

Terugbetaling zonder vrijstelling van 80% van de volgende kosten, met een totaal plafond van 1.250 € per jaar en per verzekerde: 

Soort zorg 

Bijzondere voorwaarden 

Preventieve behandelingen, kronen en tandprotheses 

Deze prestaties zijn onderworpen aan tussenplafonds: 250 € in het eerste jaar, 500 € in het tweede en 1.250 € in het derde jaar. 

Orthodontische ingrepen 

Deze prestaties zijn onderworpen aan tussenplafonds: 250 € in het eerste jaar, 500 € in het tweede en 1.250 € in het derde jaar. 

Radiografie 

geen 

Trekken en onderhoud van tanden 

geen 

AANDACHTSPUNT!

Wat je moet weten over de terugbetaling voor tandzorg of specifieke behandelingen:

  • vindt de behandeling plaats in het ziekenhuis MET verblijfskosten? Dan vallen deze kosten NIET onder de dekking van de aanvullende zorgplannen dental-flex of ambucare flexibel.  Ziekenhuisopname, en daghospitaal vallen immers onder de waarborg hospitalisatie waarvoor de terugbetaling van kosten door de verzekeraar AG verbonden is aan de tussenkomst van de mutualiteit (3 x RIZIV). AG komt in het kader van hospitalisatie alleen tussen in vergoedbare kosten (tandimplantaten worden bvb. niet vergoed).  Informeer je dus vooraf via het RIZIV.
  • vindt de behandeling plaats in het ziekenhuis ZONDER verblijfskosten of in een privépraktijk, dan is dit een ambulante kost en dan betaalt AG de kosten wel terug volgens de modaliteiten van de polis ambuFOD.

Tarieven 2021

Dental flex (tandzorgen) Per trimester  Per jaar 
Premie volwassene 29,87 euro 119,49 euro
Premie kind 20,72 euro 82,87 euro

Tarieven 2022

Dental flex (tandzorgen) Per trimester  Per jaar 
Premie volwassene 32,41 euro 129,65 euro
Premie kind 22,48 euro 89,91 euro

Kosten indienen 

Je kan je kosten indienen via het online-platform My Global Benefits 

Meer info 

Pagina laatst gewijzigd op 23 november 2021.