Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Team crafting: praktische gids om talenten in teamverband te stimuleren

Date: 

De gids Team crafting heeft als doel dat men gaat nadenken over de competenties en talenten die aanwezig zijn in een organisatie of dienst. Doelstelling: de link maken tussen de aanwezige talenten en de activiteiten die energie geven om zo de samenwerking, motivatie en werktevredenheid te doen toenemen. Het gaat om een must have in de context van de huidige veranderingen die de federale administratie ondergaat.

Deze gids is opgesteld op een praktische manier en stelt een methodologie voor met workshops en concrete tools om team crafting binnen de teams toe te passen. Concreet stelt deze gids leidinggevenden en teams in staat om:

  • de aanwezige talenten te identificeren
  • de activiteiten te bepalen die een bron van energie vormen en de activiteiten die dit minder zijn
  • aan uitwisseling te doen, de dialoog aan te gaan en behoeften uit te drukken
  • het werk te bekijken vanuit een nieuwe invalshoek, door kleine wijzigingen aan te brenge
  • een actieplan op te stellen om daartoe te komen.

Voor wie?

De gids Team crafting richt zich tot de HR-partners, veranderingsbeheerders, kennisbeheerders, etc. die team crafting willen implementeren in hun organisatie. Meer algemeen kan deze gids worden gebruikt door elk team dat wil komen tot een betere samenwerking en eventueel tot een andere taakverdeling, gebaseerd op een betere benutting van eenieders talenten.

 

Pagina laatst gewijzigd op 18 maart 2022.