Skip to main content

De informatie op deze website wordt vanaf 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Vanaf dat moment vind je alle geactualiseerde informatie van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) op de website www.bosa.belgium.be.

Rapport ‘Evolutie van het personeel van de federale overheidsdiensten in VTE’s 2018-2020’

Date: 

De dienst SEPP - Workforce Planning van de FOD BOSA maakte een rapport over de evolutie van het personeel van de federale overheidsdiensten in betaalde VTE’s voor de periode 2018-2020. Het rapport omvat diverse tabellen en grafieken en stelt een aantal interessante bewegingen vast.

Omdat de gegevens verzameld zijn via de SEPP-methodologie, worden in dit rapport enkel de klassieke enveloppen, namelijk de FOD’s en POD’s, en het Bijzondere Korps, dwz. de Raad van State, de Inspectie van Financiën en de Juridische Orde, bestudeerd. Het document focust zich op de oude en de nieuwe loopbaan omdat ze ongeveer drie vierde van de betaalde VTE’s omvatten.

Voor wie?

Voor alle federale besluitvormers (regering, voorzitters, directeurs P&O, directeurs-generaal, inspecteurs van Financiën, ...) die een globale visie willen hebben over de evolutie van het federale personeel en op deze manier hun strategisch denkproces willen ondersteunen.

Download

 Rapport 'Evolutie van het personeel van de federale overheidsdiensten in VTE’s 2018-2020’ (PDF, 210.41 KB)

Pagina laatst gewijzigd op 25 mei 2022.