Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

COMM Collection 12 - Het communicatieplan van een project opstellen: nieuwe versie

Date: 

Deze COMM Collection richt zich tot alle mensen die betrokken zijn bij een project (de projectleider, de projectcoördinator,…) en er over communiceren. Deze gids is ook bedoeld voor communicatieverantwoordelijken die hun collega’s ondersteunen bij de communicatie over hun projecten.

De gids stelt een methode in 7 stappen voor om een communicatieplan voor een project uit te werken. Het is een leidraad om na te denken over de aspecten van de communicatie van een project, en om een coherent plan te ontwikkelen dat is afgestemd op de verschillende fasen van een project. Deze gids biedt je een volledig ‘pakket’ om het communicatieplan van een project te ontwikkelen: algemene informatie, een methode, voorbeelden en online tools.

Geen paniek! Voel je niet verplicht om de verschillende stappen in de voorgestelde volgorde te volgen: wat belangrijk is, is dat je de verschillende aspecten van het communicatieplan op een coherente manier integreert. Je hoeft ook niet alle tools te gebruiken. Je kiest ze in functie van de omvang van je project, de tijd die je hebt, enz. Wat je profiel ook is, gebruik uit deze gids en tools gewoon wat je nodig hebt.

Deze COMM Collection is een vernieuwde uitgave (volledig herwerkt) van de COMM COLLECTION ‘Het communicatieplan van een project opstellen van 2005. Het resultaat kwam tot stand in co-creatie tussen leden van een werkgroep en testpersonen, zowel communicatiemedewerkers als projectmedewerkers uit verschillende federale organisaties.

Download

Onmiddellijk naar de essentie:  welke vragen moet je je stellen, wel acties ondernemen, welke hulpmiddelen?

Deel je opmerkingen, vragen en goede voorbeelden :

Meer info

Pagina laatst gewijzigd op 01 juni 2022.