Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Een diversiteitsbeleid uitwerken. Methodologische handleiding

Date: 

illu

De handleiding "Een diversiteitsbeleid uitwerken" reikt een methodologie met 6 opeenvolgende fasen en 10 praktische tools aan om de diversiteitsverantwoordelijken en de HR-diensten die belast zijn met de implementatie van een diversiteitsbeleid in hun organisatie te helpen.

De gids bestaat uit drie delen:

  • het eerste deel stelt een methodologisch model voor om de acties die moeten worden ondernomen om de diversiteit te bevorderen en de gelijkheid van kansen binnen de organisatie te waarborgen te structureren
  • het tweede deel stelt de stappen voor die nodig zijn om een diversiteitsbeleid te implementeren en dit vanaf de uitwerking van een visie op diversiteit tot de evaluatie ervan
  • het derde deel stelt de tools voor die in de handleiding telkens weer aan bod komen, om de lezer te helpen bij de concrete uitvoering ervan.

De praktische en functionele gids is een belangrijk hulpmiddel om de implementatie van een diversiteitsbeleid en een HR-beleid dat iedereen respectvol behandelt, te begeleiden.

Deze brochure bestaat ook  in het Engels. (PDF, 4.79 MB)

Je kunt de papieren versie van de brochure bestellen bij: diversiteit@p-o.belgium.be.

De tools:

Pagina laatst gewijzigd op 26 februari 2013.