Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Romana Carta (2019) - School of International Interpreters

Begin 2019 liep Romana Carta stage bij de Taaldienst van de RVA. Bekijk haar getuigenis hieronder:

Als studente vertaalkunde heb ik mijn stage van mijn tweede master op de Taaldienst van de RVA gedaan. Aangezien het op een vertaaldienst was, sloot het perfect aan op mijn studies. Ik heb dus van het echte beroep kunnen proeven en in de schoenen van een vertaler kunnen staan.

Elke vertaling werd nagelezen door een vertaler van het team. Daardoor krijg je niet alleen feedback over je werk, maar kan je ook je fouten zien en eruit leren. Bovendien kwam ik terecht in een warm en aangenaam team: de correcties die ik kreeg, werden nooit op een negatieve manier aangebracht. Integendeel! Ik werd tijdens mijn hele stage bijgestaan, wat ervoor zorgde dat ik me steeds ging verbeteren om goed werk af te leveren.

Het team is een belangrijke factor voor de stage. Je voelt je goed op de Taaldienst van de RVA. Ik voelde me altijd een deel van het team, ze behandelden me als een gelijke. Het team luisterde altijd als er iets was en stond altijd klaar als ik vragen of moeilijkheden had.

De stage beperkte zich ook niet tot vertalen alleen: ik heb bijvoorbeeld de gelegenheid gehad om taaltips te schrijven, een van de opdrachten van de dienst. Ik heb ook mogen meewerken aan een handleiding voor toekomstige stagiairs. Het is dus een verrijkende stage waarin je verschillende taken krijgt. Absoluut warm aanbevolen!

Pagina laatst gewijzigd op 12 augustus 2021.