Skip to main content

Foutmelding

Notice: MemcachePool::add(): Server 127.0.0.1 (tcp 11213, udp 0) failed with: Network timeout (0) in dmemcache_add() (line 240 of /opt/web/drupal7/fedweb/fedwebpr.pr.belgium.be/sites/all/modules/contrib/memcache/dmemcache.inc).

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

2020

In 2020 bekroonde het federaal netwerk Diversiteit voor de vijfde keer de beste diversiteitsprojecten van federale organisaties met de uitreiking van de Diversity Awards.

Het federale netwerk wil op die manier personeelsleden sensibiliseren over diversiteit en inclusie, projecten stimuleren en het voeren van een diversiteitsbeleid bij de organisaties aanmoedigen.

In 2020 werden, naast de eerste prijs, ook prijzen  voor originaliteit en goede praktijk uitgereikt. De winnaars werden uitgeroepen op de Federale Dag van de Diversiteit op 2 december 2020. Het publiek heeft ook (online) kunnen stemmen voor het favoriete project.

4 organisaties vielen in de prijzen:

 • Publieksprijs: het FAVV, met ‘Welkom Jo’, de geslaagde integratie van een geleidehond op de werkvloer
 • Prijs voor de originaliteit: FOD Binnenlandse Zaken, met ‘Khaleidoscope’, een serious and inclusive game om de diversiteitsthema’s bij workshops te ontdekken
 • Prijs voor de best practice: de NMBS, met een sensibiliseringscampagne en rocedure voor redelijke aanpassingen
 • de eerste prijs ging naar de RVA, met ‘Inclusion@Work’ en een toolkit om werk te maken van de inclusie van mensen met een handicap op de werkvloer.
Awards Federale Dag van de Diversiteit
lmage Public Award 2020 Journée fédérale de la diversité lmage Best Practices Award 2020 Journée fédérale de la diversité
lmage Originality Award 2020 Journée fédérale de la diversité lmage First Prices Award 2020 Journée fédérale de la diversité

Het maken van de awards werd aan het maatwerkbedrijf "l’Ouvroir" toevertrouwd:

Award Federale Dag van de Diversiteit door "l'Ouvroir"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De juryleden, de minister van Ambtenarenzaken en de staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Diversiteit feliciteren alle deelnemende organisaties voor hun inzet en het tot stand brengen van deze zeer interessante en creatieve projecten.

Overzicht van de andere projecten:

 • Het maakt niet uit, we zijn allemaal collega’s (FAVV): sensibilisering over het thema transgender
 • Lancering van een diversiteitsbeleid (Regie der Gebouwen): opstellen van een charter met een genderinclusieve schrijfstijl en uitwerken van een jaaractieplan.
 • Diversity & Inclusion structure (NMBS): implementatie van een diversiteitsstructuur met een structurele wisselwerking met het management
 • Opleidingen voor managers, HR Business Partners en welzijnsactoren (NMBS)
 • Voor een vlotte gendertransitie op het werk (NMBS): sensibilisering en uitrol van tools om gendertransities op de werkvloer te vergemakkelijken
 • Erkennen - Respecteren - Valoriseren (FOD Buitenlandse Zaken): proactieve aanpak van redelijke aanpassingen in een telewerkcontext
 • Boost her 3.0 (FOD Financiën): online-workshops om vrouwen aan te zetten om hun loopbaan in handen te nemen en zich kandidaat te stellen voor hogere functies. 

Pagina laatst gewijzigd op 25 augustus 2021.