Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

Lean Academy

Lean Academy is een projectvoorstel (zie rubriek "Optifed") van de FOD Mobiliteit en Vervoer dat de federale ambtenaren uit verschillende overheidsdiensten tot interne adviseurs Lean wil opleiden.

De managementfilosofie Lean wil dankzij effectief procesmanagement de dienstverlening op een hoger peil brengen en de kosten drukken.

Om zijn projectvoorstel te realiseren vroeg de FOD Mobiliteit en Vervoer samenwerking en ondersteuning van de FOD Beleid en Ondersteuning.
 

Het opleidingsproject 'Lean Management' wil:

  • een groep ambtenaren de nodige kennis, vaardigheden en attitudes bijbrengen zodat ze de Lean-aanpak kunnen toepassen binnen hun organisatie.
  • de deelnemers het geleerde onmiddellijk laten toepassen op een concreet verbeterproject binnen hun eigen organisatie. De opleiding is dus niet enkel gericht op competentieontwikkeling van federale ambtenaren, maar ook op organisatieontwikkeling en het concreet realiseren van een efficiëntiewinst.
  • kennis en ervaring delen tussen de deelnemers en een netwerk van Lean-adviseurs binnen de federale overheid creëren.
     

Meer info

 

Pagina laatst gewijzigd op 02 maart 2017.