Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

II. Mensgerichte organisatiecultuur

NWoW- werf II

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen NWoW zonder vertrouwen

NWoW invoeren in jouw organisatie is onmogelijk als je geen mensgerichte organisatiecultuur hebt binnen jouw organisatie. Hierbij wordt uitgegaan van vertrouwen geven aan elke medewerker en het controle-aspect verminderen.

Bij het NWoW komen zaken aan bod als: het niet meer prikken (tijdregistratie), de mogelijkheid om thuis te werken (telewerk of op een satellietkantoor), glijdende uren, … Als organisatie krijg je dus flexibele en mobiele werknemers.

Het Directiecomité moet dus de tijd nemen om stil te staan bij haar organisatiecultuur. Welke klemtonen worden er gelegd in het personeelsbeleid? Welke leiderschapsstijl wordt er uitgedragen?  Wat met het welzijn van het personeel?

Als teamchef moet je je ook bewust zijn van het feit dat je jouw team niet steeds bij de hand hebt.  Sommige medewerkers werken van thuis uit, anderen zitten op een ander verdieping omdat ze daar een aangepaste werkplek hebben gevonden voor de taak die ze dienen uit te voeren. Hoe ga je daar als leidinggevende mee om, hoe zorg je voor een vlotte communicatie binnen jouw team, hoe zorg je voor goede afspraken en leg je de focus op het behalen van resultaten en hoe creëer je een professionele teamgeest wanneer iedereen van jouw team verspreid zit?

Wens je als organisatie ontdekken waar je precies naar toe wil, of wens je een begeleiding van teamchefs of teams om de overgang naar NWoW goed te begeleiden, dan kan je een beroep doen op de FOD Beleid en Ondersteuning. Via een cultuurontwikkeltraject, intervisies en coaching, helpen we jouw organisatie graag verder.

Meer info

Ga naar overzicht aanbod - werf - 1 - 2 - 3 - 4

Pagina laatst gewijzigd op 02 maart 2017.