Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

I. Klant- en resultaatsgericht werken

NWoW- werf I

 

 

 

 

 

 

 

 


Kernwaarde binnen NWoW: responsabilisering

Kenmerkend voor NWoW is dat de focus komt te liggen op het klant- en resultaatsgericht werken. Dit wil zeggen dat je als medewerker heel wat meer verantwoordelijkheid toegeschoven krijgt.

Zo zal er in de gesprekken van jouw evaluatiecyclus veel meer de focus gelegd worden op de te behalen doelstellingen. Deze dienen SMART geformuleerd te worden en je leidinggevende zal veel minder aandacht besteden aan de wijze waarop je deze doelstellingen dient te realiseren. Het resultaat staat voorop.

Als medewerker mag je natuurlijk één ding niet uit het oog verliezen als je zelf verantwoordelijk wordt voor het behalen van je doelstellingen. Je doelstellingen dienen in lijn te zijn met de behoeften en verwachtingen van de klanten van jouw organisatie. Vaak heeft jouw organisatie een klantencharter opgesteld of beschikt het over SLA’s (Service Level Agreements), waarin de engagementen worden opgenomen. Informeer je hierover bij jouw leidinggevende, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kortom, het is dus essentieel dat je samen met jouw leidinggevende maar ook samen met jouw collega’s in het team goed afspraken maakt. Onderlinge communicatie en transparantie zijn hierbij belangrijk. Een handig hulpmiddel hiervoor is het toepassen van de LEAN-methodologie. Hierdoor worden onnodige zaken vermeden en aan de hand van whiteboard-sessies wordt de informatie en werkplanning efficiënt gedeeld.

Wens je als organisatie ondersteuning voor wat betreft het bepalen van SMART doelstellingen, of het opmaken van een klantencharter of wens je begeleiding bij de invoering van de LEAN-methodologie, dan kan je steeds terecht bij de FOD Beleid en Ondersteuning.

Meer info

Ga naar overzicht aanbod - werf - 1 - 2 - 3 - 4

Pagina laatst gewijzigd op 02 maart 2017.