Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

IV. Dynamische werkomgevingen

NWoW- werf IV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NWoW: voor elke taak een geschikte werkplek

We moeten er geen doekjes rond doen: NWoW past binnen het streven naar kostenefficiëntie binnen de Federale Overheid. De kostprijs per m² kantooroppervlakte swingt de pan uit. Komt daarbij dat in jouw organisatie, er vaak kantoren leegstaan. Medewerkers werken bijvoorbeeld thuis, of hebben een vergadering, zijn in opleiding of hebben een ander werkregime (halftijds, viervijfde).

NWoW is het optimaliseren van het gebruik van de beschikbare werkruimte. De collega’s van de Regie der Gebouwen hebben via de Regering de nieuwe normen betreffende kantooroppervlakte laten vastleggen.

NWoW is de vaste werkplek loslaten. Clean desk en het delen van werkplekken zijn hierbij enkele nieuwe praktijken. Maar er is meer: NWoW zorgt voor een werkomgeving waarbij voor elke taak binnen jouw organisatie er een geschikte werkplek wordt voorzien.  Er zijn concentratieplekken, waar je ongestoord kan werken aan een moeilijk dossier, er zijn gedeelde werkruimten waar je alleen of in team werkt, er zijn natuurlijk ook de vergaderzalen en de informele ontmoetingsplaatsen, … Ideaal is te zorgen voor een werkomgeving waarbij zichtbaar de processtromen vlot verlopen.

NWoW is kiezen in functie van je behoeften als organisatie. Er bestaat dus niet zoiets als een standaardwerkomgeving. Elke organisatie zal hier maatwerk nodig hebben. Belangrijk hierbij is dat de focus dient te liggen op het dynamisch karakter. Als er andere taken en opdrachten dienen uitgevoerd te worden, dan dient de bestaande werkomgeving op een eenvoudige wijze omgevormd te kunnen worden.

Kortom je verliest als medewerker misschien jouw eigen bureau, maar je krijgt er een heel gebouw voor in de plaats. Een gebouw als creatieve ontmoetingsplaats. 
Ook hier kan je een beroep doen op de FOD Beleid en Ondersteuning. Voor dit onderdeel krijg je ook ondersteuning van de collega’s van de Regie der Gebouwen.

Meer info

Ga naar overzicht aanbod - werf - 1 - 2 - 3 - 4

Pagina laatst gewijzigd op 02 maart 2017.