Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

II. Innovatieproces uittekenen en implementeren

Wanneer je organisatie innovatie wil uitrollen, dan is het belangrijk om te beschikken over een innovatieproces. Net zoals bij alle andere opdrachten die een organisatie op zich neemt, is innoveren een aaneenschakeling van verschillende activiteiten.

Het innovatieproces zorgt er voor dat binnen een bepaalde strategie, ideeën omgezet worden tot concrete nieuwe realisaties. Onderstaand schema geeft schematisch weer welke stappen bijvoorbeeld opgenomen kunnen worden.

Belangrijk is dat het innovatieproces een continu proces is binnen de organisatie. Bij elke stap is delen essentieel. De stap doorgeven maakt geen deel uit van het innovatieproces, maar door deze stap toe te voegen zorg je voor extra meerwaarde buiten je eigen organisatie. Het kan een meerwaarde betekenen voor je partnerships.

Je organisatie kan gerust een beroep doen op de FOD Beleid en Ondersteuning om een innovatieproces op maat uit te tekenen en te implementeren.

Delen over de hele lijn
Dromen: ideeën genereren en selecteren
Denken: concepten ontwikkelen en selecteren
Durven: cases uitwerken en selecteren
Duiken: converteren naar prototype en pilootproject
Doen: lancering en verankering van de innovatie => transformatie
Doorgeven: ambassadeur naar andere organisaties, en gebruiken van schaalvoordelen

Ga naar  overzicht aanbod - stap - 1 - 2 - 3 - 4 - 5

Pagina laatst gewijzigd op 02 maart 2017.