Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

CoP: Communities of practice oprichten en doen groeien

Om kennisbeheer in de praktijk te brengen heb je methodes en hulpmiddelen nodig. Communities of practice zijn daarvoor een uitstekend middel, dat zijn nut al bewezen heeft. Vakmensen met hetzelfde expertisedomein komen er virtueel of fysiek samen om hun ervaringen uit te wisselen, elkaar te helpen en nieuwe kennis op te bouwen.

CoP’s bestaan al in organisaties maar verdienen nog verder verspreid te worden. Een CoP doen leven, op een dynamische manier en in echte co-creatie is een hele uitdaging. Een professionele aanpak is dus nodig.

De gids ‘Samen leren en creëren’ wil toekomstige coördinatoren voorbereiden op hun rol en bestaande coördinatoren verder begeleiden. De gids is praktijkgericht en verzamelt een hele reeks adviezen, geïllustreerd aan de hand van voorbeelden van CoP’s uit de overheid.

Bij de gids hoort een analysekit om een stand van zaken op te maken van een bestaande CoP en verbeterpistes voor te stellen. Ook andere hulpmiddelen (templates & checklists) vind je erin terug.

Pagina laatst gewijzigd op 23 september 2016.