Skip to main content

COMMnet: programma 2021

COMMnet (het netwerk van de federale communicatoren) stelt jaarlijks een activiteitenprogramma rond actuele thema’s aan hun leden voor. Enkele weken vóór elke activiteit ontvangen de leden een uitnodiging met alle info per mail.

 

Programma 2021 - online

27 mei 2021

Online events organiseren

Een vervelend virus heeft ervoor gezorgd dat we onze events noodgedwongen moesten uitstellen, of naar een digitale versie moesten overschakelen. Sommigen deden dat laatste al met succes, zij komen je vertellen over hun ervaringen.

Welke lessen kunnen we hieruit trekken? Waar moet je op letten als je zelf een online event organiseert? Hoe kan je je publiek betrekken en geboeid houden?

Kom inspiratie opdoen voor je volgende evenement, want wie weet wordt het digitale aspect zelfs na corona een blijver.

September 2021

Workshop gebruikerstesten

Een nieuwe website opzetten, een nieuwe functionaliteit invoeren op je intranet of een module bijbouwen aan je app? Daar horen gebruikerstesten bij! Want je wil toch dat de gebruiker makkelijk en snel zijn weg vindt naar de informatie die hij zoekt, kortom dat hij centraal staat?

Zulke gebruikerstesten kan je uitbesteden, maar je kan ze ook relatief makkelijk zelf doen. In deze praktische workshop van een halve dag leer je wat de mogelijkheden voor gebruikerstesten zijn, hoe je ze zelf opzet en modereert en er vervolgens de juiste conclusies uit trekt. 

November 2021

Netwerk je sterk!

In 2020 zijn we in survivalmodus beland en hebben we elkaar wat uit het oog verloren. Hoog tijd om het contact en de uitwisseling in het netwerk terug te versterken!

In deze begeleide netwerkactiviteit leer je communicatiecollega’s uit de andere federale organisaties kennen en breid je zo je netwerk uit. We doen dat aan de hand van oefeningen in kleine groepjes. Met een beetje geluk kunnen we dat in levenden lijve doen!  

 

My COMMnet
Heb je een 'goede praktijk' of een interessant project dat je wil delen? Organiseer je een workshop of een seminarie rond communicatie en wil je dit openstellen naar leden van COMMnet? Of heb je net een vraag die je graag wil voorleggen?
 

Wij steunen je initiatief, contacteer ons !

Het programma COMMnet is een initiatief van de FOD Beleid en Ondersteuning (DG Interne Ondersteunende Dienst) en de FOD Kanselarij van de Eerste Minister (AD Externe Communicatie).

Vragen?

Stuur een mail naar communication@bosa.fgov.be.

Pagina laatst gewijzigd op 14 juni 2021.