Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

TELEMARC

Toegang tot verscheidene authentieke bronnen voor aanbestedende overheden

Telemarc is een gratis webinterface die toegang verleent tot verschillende authentieke bronnen (Nationale Bank, BTW en Belastingen, RSZ, KBO, de databank van de erkenning der aannemers van werken). De toepassing is enkel voor aanbestedende overheden toegankelijk, én enkel met als doel inlichtingen over de organisaties die inschrijven op een overheidsopdracht op te vragen. De inschrijvende onderneming moet de bewijsstukken niet meer op papier aanvragen. Via Telemarc kan de aanbestedende overheid ze rechtstreeks digitaal raadplegen.

Aanvragen worden onmiddellijk behandeld en de antwoorden zijn beschikbaar na enkele minuten in de vorm van digitaal getekende pdf-bestanden die de gebruiker van de aanbestedende overheid moet downloaden én digitaal bewaren. Geprinte bewijsstukken hebben geen waarde!

BELANGRIJK: antwoorden blijven slechts een maand beschikbaar voor download.

Hoe toegang verkrijgen?

Om Telemarc te kunnen gebruiken moet de onderneming van de gebruiker gekend zijn met de hoedanigheid aanbestedende overheid in de KBO én moet de gebruiker een functie in de KBO of de rol "Public Buyer" voor deze aanbestedende overheid bezitten.

 

Je kan via Public Search (http://kbopub.economie.fgov.be/kbopub/zoeknaamfonetischform.html ) nakijken of je onderneming gekend is als aanbestedende overheid. Contacteer de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (dav@premier.fed.be) als je een aanbestedende overheid vertegenwoordigt waarvan de hoedanigheid nog niet in de KBO is opgenomen.

De rol ‘Public Buyer’ wordt toegekend door de ‘lokale toegangsbeheerder overheidsopdrachten’ binnen je onderneming.

Meer info

 

Pagina laatst gewijzigd op 12 april 2022.