Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

AnySurfer: Pdata behaalt het label

Datum: 
Anysurfer

De overheid moet net als bedrijven en burgers snel kunnen inspelen op nieuwe tendensen in de samenleving en vaker en nauwkeurig verantwoording afleggen over haar beleid.

Ze moet snel alle relevante informatie die ze nodig heeft uit de beschikbare gegevens kunnen halen en op volledig transparante wijze het volume en de samenstelling van het "personeel" kunnen bezorgen aan de betrokken actoren: parlementsleden, internationale instellingen, vakbonden, burgers, universiteiten, pers, ...

Met dit doel voor ogen werd in 2003 de website www.pdata.be ontwikkeld. Deze site wordt op regelmatige tijdstippen aangevuld met gegevens over de 85.000 personeelsleden door de correspondenten van de federale overheidsadministraties (meer dan 60 instellingen, FOD's, POD's, wetenschappelijke instellingen, instellingen van openbaar nut en openbare instellingen van sociale zekerheid).

Op basis van deze gegevens produceert de applicatie statistische verslagen, die door al wie de site bezoekt geraadpleegd kunnen worden.

De gegevens worden met elkaar in verband gebracht volgens verschillende criteria: statuut, niveau, geslacht, leeftijd, taalrol, graad/titel, functiefamilie, plaats van tewerkstelling, types afwezigheid, premies, …

Zo kan er een antwoord gegeven worden op de vele vragen van parlementsleden, van de minister van Ambtenarenzaken en zijn beleidscel of van de pers die steeds de actualiteit wil opvolgen.

Stilaan wordt Pdata ook een instrument dat een proactief beheer van het personeelsbestand van de federale overheid mogelijk maakt (voorbeeld: de raming van de pensioneringen per niveau in de komende 5 jaar volgens de vastgestelde percentages van pensioneringen tussen 60 en 65 jaar).

www.pdata.be heeft het AnySurfer-toegankelijkheidslabel verkregen.

Surf snel naar deze site om alles te weten over de samenstelling van het federale personeelsbestand.

Meer info

bij Serge Colmant.

Pagina laatst gewijzigd op 12 maart 2009.