Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Naar een optimaal gebruik van de media

Datum: 

In het kader van de activiteiten van COMMnet, het netwerk van federale communicatoren, vond op 23 oktober in de Résidence Palace een studiedag plaats over een optimaal gebruik van de media.

Het doel was de zowat 130 deelnemers in de voormiddag een overzicht te geven van de mogelijkheden die de 6 belangrijkste media (TV, radio, internet, kranten, tijdschriften en affiches) bieden om de federale communicatiecampagnes doeltreffender te maken.

De namiddag was gewijd aan workshopsper media. Het was de ideale gelegenheid om er dieper op in te gaan en alle vragen van de deelnemers over campagnekosten, goede en minder goede praktijken,... te beantwoorden.

Onze collega’s van het Nationaal Geografisch Instituut hebben een campagne gewonnen in de dagbladpers ter waarde van 150 000 euro.

De deelnemers werden door de aanwezige media in de watten gelegd: gratis abonnement op een krant naar keuze, enorme affiches, foto op tijdschriftencovers, ...

 Een film van deze studiedag kun je hier downloaden (FLV, 8.57 MB).

Ter gelegenheid van studiedag hebben de directoraten-generaal Externe Communicatie (FOD Kanselarij) en Interne Communicatie (FOD P&O) een brochure uitgebracht waarin ze de diensten voorstellen die ze de federale organisaties aanbieden om hen in hun communicatieprojecten te ondersteunen.

Download hier de brochure "Interne communicatie"

Download hier de brochure "Externe communicatie"  

Papieren exemplaren zijn op aanvraag beschikbaar bij florian.deblaere@p-o.belgium.be.

Als je lid wilt worden van COMMnet en meer wilt weten over de activiteiten, neem dan contact op met florian.deblaere@p-o.belgium.be.

commnetontdekkingsdag1     commnetontdekkingsdag2     commnetontdekkingsdag3

Pagina laatst gewijzigd op 31 oktober 2008.