Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

Niveau A: functieclassificatie

Datum: 

De nieuwe loopbaan A die in 2004 werd ingevoerd voorziet in de classificatie van de functies van de personeelsleden.

Een eerste lijst van 1 550 geclassificeerde functies werd gepubliceerd als bijlage bij het koninklijk besluit van 20 december 2007 (Belgisch Staatsblad van 22 januari 2008). Ze zijn opgenomen in de cartografie van de functies. De Ministerraad van 23 oktober heeft een ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van dat koninklijk besluit goedgekeurd.

De diensten en hun opdrachten evolueren immers constant. Daarom kunnen de diensten via een procedure om de cartografie bij te werken nieuwe beschrijvingen invoeren of bestaande beschrijvingen wijzigen. Die beschrijvingen worden door de FOD P&O gevalideerd en door het wegingscomité geclassificeerd.

Een eerste update-procedure vond plaats tussen maart en mei 2008. Het betreft 62 aanpassingsaanvragen, 77 nieuwe beschrijvingen en 19 geschrapte beschrijvingen.

De classificatieresultaten worden bij koninklijk besluit gepubliceerd. De publicatie van de aanpassingen en van de nieuwe functiebeschrijvingen gebeurt via de cartografie, een database die ook gegevens over de vakrichtingen bevat.

De publicatie van de resultaten van de functieclassificatie van niveau A heeft geen individuele gevolgen voor het personeel.  Het is de verantwoordelijkheid van de diensten om de functieklasse in overeenstemming te brengen met de klasse waarin het personeelslid is benoemd.

Over het ontwerp van koninklijk besluit moet nog worden onderhandeld in comité B. Het moet nog door de Koning worden ondertekend en in het Belgisch Staatsblad verschijnen voor het van kracht wordt. 

Meer info

Over de loopbaan van niveau A

Over de cartografie (situatie vóór de wijzigingen uit het KB)

Pagina laatst gewijzigd op 29 oktober 2008.