Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

In het Staatsblad: selectie en loopbaan

Datum: 

Het koninklijk besluit houdende diverse maatregelen inzake selectie, mobiliteit, taalcertificering en geldelijke loopbaan in het federaal administratief openbaar ambt is gepubliceerd in het staatsblad van 1 februari 2022.

Dit besluit wil de selecties efficiënter maken en de belangstelling van ervaren mensen voor de publieke sector vergroten.

Op 11 februari 2022 gaan deze geplande wijzigingen van kracht:

Voor federale personeelsleden

  1. ambtenaren die ter beschikking gesteld zijn van een andere dienst kunnen worden overgeplaatst in die dienst na minstens twee jaar
  2. geldelijke anciënniteit verworven in andere functies in de privésector of als zelfstandige, en waarvan de ervaring bijzonder nuttig is voor de functie en vereist is als voorwaarde voor deelname aan de selectie, wordt automatisch erkend.

Voor kandidaten voor een selectie

  1. de diplomavoorwaarden voor knelpuntberoepen worden aangepast, vergemakkelijkt of uitgebreid
  2. personen die ontslagen zijn na een zware fout, die ambtshalve zijn ontslagen of afgezet na een tuchtprocedure mogen zich gedurende 3 jaar niet meer kandidaat stellen in dezelfde overheidsdienst
  3. het zal mogelijk zijn om vrijstelling te krijgen voor een selectietest (deel van een module) in plaats van voor een volledige module
  4. het vereiste minimum om voor een selectie te slagen wordt 50% (in plaats van 60%).

Voor organisatoren van selecties:

  1. de publicatietermijn van vacatures wordt minimaal 7 dagen (in plaats van 14) voor een groter aantal vacatures
  2. het wordt mogelijk om bijkomende proeven te organiseren binnen eender welke reserve (federale of gefedereerde entiteiten) en om mini-reserves op basis van deze proeven op te stellen.

Voor juryleden

  1. een betere genderbenadering in de selectie- en taaljury (maximum 2/3 personen van hetzelfde geslacht in een jury)
  2. de toelagen aan de juryleden voor selecties worden uniform gemaakt en de vergoedingen voor de leden van de taaljury worden in het statuut opgenomen
  3. het scala van bevoegdheden van het raadgevend comité voor selecties in het wetenschappelijk raadgevend comité wordt verruimd.

Meer info

Pagina laatst gewijzigd op 17 februari 2022.