Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Watersnood: aanbevelingen

Datum: 

Ons land werd de afgelopen dagen getroffen door een bijzonder zware watersnood. Ook vele federale medewerkers werden hier rechtstreeks of onrechtstreeks slachtoffer van.

Aanbevelingen

Naar aanleiding daarvan volgen hier enkele aanbevelingen die kunnen toegepast worden door de leidende ambtenaren/directeurs P&O:

 • zoveel mogelijk thuiswerk toestaan voor medewerkers in getroffen gebieden, om verplaatsingen te vermijden
 • dienstvrijstelling op een soepele wijze toekennen aan ambtenaren
  • die zelf schade hebben of hun familie moeten helpen
  • of zonder stroom/internet zitten
  • of personeelsleden die in de uitoefening van hun mandaat (burgemeester, schepen...) betrokken zijn
  • of als vrijwilliger (brandweer, rode kruis,...) hun verantwoordelijkheid hebben opgenomen.

De beslissing voor toekenning van deze dienstvrijstelling behoort toe aan elke betrokken overheid, in toepassing van artikel 3 van het KB van 19 november 1998.

 • ambtenaren kunnen ook verlof krijgen om prestaties te verrichten bij het Korps Civiele Bescherming als vrijwilliger (artikel 19 van het KB van 19 november 1998). Gezien het maatschappelijk dienstverleningsgevoel dat elke ambtenaar kenmerkt, lijkt het opportuun deze mogelijkheid te communiceren zodat wie zich geroepen voelt dat ook kan doen.
 • ten slotte is er ook altijd de mogelijkheid om vakantieverlof, inhaalverlof of verlof om dwingende redenen te nemen.

Evolutie van de situatie

De situatie wordt opgevolgd en aangepast in functie van de evolutie. Het is dus mogelijk dat dit nieuwsbericht in de loop van de volgende dagen nog wordt aangepast of uitgebreid.

Pagina laatst gewijzigd op 26 augustus 2021.