Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

Richtlijnen in geval sluiting scholen of opvang wegens COVID-19: verduidelijking afkoelingsweek

Datum: 

Voor federale personeelsleden die een kind moeten opvangen door sluiting (door corona) van de kinderopvang, school of opvang voor personen met een handicap werden richtlijnen uitgewerkt en beschreven in ‘omzendbrief nr 686. Een verduidelijking hierrond kan je terugvinden in ons nieuwsbericht van 29 oktober 2020.

Door de invoering van de ‘afkoelingsweek’ in het Vlaams middelbaar onderwijs van 8 tot 12 februari verduidelijken we nu graag nog eens dat de richtlijnen niet van toepassing zijn op de sluiting van de scholen tijdens de schoolvakanties maar wel op

  • periodes van collectieve sluiting van de scholen (bijv. de verlenging van de herfstvakantie 2020)
  • periodes van collectief, voltijds afstandsonderwijs (zoals bijvoorbeeld de week van 8 tot 12 februari 2021 in het Vlaams middelbaar onderwijs).

Voor de schoolvakanties kan je gebruik maken van een verlofstelsel zoals onder andere het jaarlijks vakantieverlof of een verlof om dwingende redenen van familiaal belang.

Meer info

Pagina laatst gewijzigd op 05 februari 2021.