Skip to main content

De informatie op deze website wordt vanaf 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Vanaf dat moment vind je alle geactualiseerde informatie van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) op de website www.bosa.belgium.be.

Maak kennis met het Federaal Netwerk Diversiteit

Datum: 

Logo netwerk federale diversiteitIn jouw organisatie zijn waarschijnlijk al één of meer mensen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diversiteits- en antidiscriminatieprojecten. Misschien ben je één van deze diversiteitsmanagers of wil je er één worden om jouw organisatie binnen het netwerk te vertegenwoordigen?

Het Federaal Netwerk Diversiteit brengt de diversiteitsdeskundigen van de verschillende federale organisaties meermaals per jaar samen (5 vergaderingen per jaar, exclusief werkgroepen), om hen te informeren over de ontwikkeling van het federale diversiteitsbeleid en om beste praktijken uit te wisselen. Elke diversiteitsmanager kan ook deelnemen aan thematische workshops om een transversale visie op diversiteit binnen de organisaties te ontwikkelen.

Het Federaal Netwerk Diversiteit telt meer dan 60 leden die federale organisaties vertegenwoordigen, alsook de federale politie en de Brusselse brandweer. Het netwerk wordt voorgezeten en gecoördineerd door Joëlle Berghmans (RVA) en Caroline Saquet (POD Maatschappelijke Integratie) en wordt actief ondersteund door de FOD Beleid en Ondersteuning.

Joëlle BERGHMANS - Voorzitter van het netwerk    

Op 5 december 2019 heb ik het voorzitterschap van het Federaal Netwerk Diversiteit overgenomen. Ondanks de context van de pandemie heeft het netwerk enkele mooie projecten kunnen uitvoeren, waaronder de organisatie van de Federale Dag van de Diversiteit 2020, die een groot succes was.

Ik kan enkel maar uitkijken naar de acties die gepland zijn voor 2021 in de zin dat ze leiden tot de ontwikkeling van een echt inclusief diversiteitsbeleid, en ik nodig jou uit om je bij ons aan te sluiten!

Als HR-professional sta je in de frontlinie om diversiteitsmanagers te ondersteunen in hun missie, om te inspireren, alsook om een aantrekkelijk en inclusief HR-beleid of diversiteitsbeleid op te stellen in jouw organisatie.

Een diverse organisatie is een organisatie die aantrekkelijk is voor talent, creatief, veerkrachtig en representatief is voor de samenleving, en we hebben er allemaal baat bij om samen te werken.

Oproep voor inclusieve managers op de Federale dag van de Diversiteit

Op 2 december 2021 vindt de 9e editie van de Federale dag van de Diversiteit plaats. Wij zullen het thema inclusie behandelen, in verschillende vormen en praktijken. Net als in 2020 zal het evenement virtueel zijn en zullen de sessies doorgaan via livestream.

Hiervoor zijn we op zoek naar managers die inclusieve projecten of beleidsmaatregelen in hun organisatie hebben ontwikkeld of die gewoon willen getuigen, hun ervaring willen delen of hun standpunt over inclusie willen meedelen.

Als je wilt bijdragen aan deze dag, neem dan nu contact met ons op door een e-mail te sturen naar Diversitynetwork@bosa.fgov.be.

Word lid van het netwerk en/of neem deel aan onze acties

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je meer wilt weten over onze activiteiten en onze missie.

Je vindt ze in het jaarlijkse actieplan en in het strategische meerjarenplan, die binnenkort zullen worden gepubliceerd.

Je kan ons ook iets laten weten als je vragen hebt over diversiteit of als je suggesties hebt voor onderwerpen waaraan het netwerk zou moeten werken.

Aarzel niet om het netwerk en dit evenement te promoten bij jouw teams en collega's!

Pagina laatst gewijzigd op 02 juli 2021.