Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

LGBTQIA+: drie politici vieren 17 mei

Datum: 

17 mei is de Internationale Dag tegen homofobie en transfobie. Het is een kans voor de LGBTQIA+-gemeenschap om zichzelf te zijn en met trots de kleuren van de regenboog te tonen.

Met dit in gedachten namen de netwerken Beldefrac, Rainbow Cops, Trainbow en .beproud! contact op met minister van Ambtenarenzaken Petra de Sutter, met Sarah Schlitz, staatssecretaris van Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit en met de minister van Defensie Ludivine Dedonder. De drie politici lanceren graag een boodschap tot het overheidspersoneel en de burgers om samen te strijden tegen discriminatie en ‘een veilige haven te bieden waar men gewoon zichzelf kan zijn en elkaar kan ontmoeten’ (dixit Petra de Sutter).

Ter gelegenheid van 17 mei vertelt Frédéric, Anne, Joris en Freddy ons hun verhaal en leggen ze uit wat het voor hen betekent om LGBTQIA+ in een overheidsdienst te zijn.

Bekijk de toespraken en getuigenissen:

Meer info:

Pagina laatst gewijzigd op 08 juni 2021.