Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

In het Staatsblad: omzendbrief dienstvrijstelling voor vaccinatie COVID-19 en voor vrijwilligers vaccinatiecentra

Datum: 

Omzendbrief nr. 693 met de richtlijnen voor de personeelsleden van het federaal administratief openbaar ambt inzake de toekenning van een dienstvrijstelling voor de vaccinatie tegen het coronavirus (COVID-19) en een dienstvrijstelling voor de vrijwilligers bij de vaccinatiecentra werd gepubliceerd in het Staatsblad van 9 maart 2021.

De omzendbrief is geldig van 1 februari 2021 tot en met 31 december 2021. 

Dienstvrijstelling bij vaccinatie

Krijg je een uitnodiging tot vaccinatie voor een dag dat je moet werken? Dan kan je een dienstvrijstelling krijgen voor de nodige tijd (verplaatsing, vaccinatie zelf en rustpauze). Indien toepasselijk, wordt de dienstvrijstelling toegekend voor elke vereiste injectie.

Je verwittigt je diensthoofd ten laatste twee dagen voorafgaand aan de vaccinatie.

Dienstvrijstelling voor vrijwilligers in de vaccinatiecentra

Als je als vrijwilliger wil helpen in een vaccinatiecentrum kan je voor de toekenning van dienstvrijstelling afspraken maken met je werkgever.

De dienstvrijstelling is mogelijk volgens artikel 3 van het koninklijk besluit van 19 november 1998. Ook hier geldt de vrijstelling alleen voor dagen waarop je normaal gezien moet werken.

Elke leidend ambtenaar

  • beslist voor zijn organisatie of de dienstvrijstelling voor bepaalde personeelsleden mogelijk is en past binnen de organisatie.
  • bepaalt het aantal dagen vrijstelling per week of per maand en de duur van de periode.

Meer info

Pagina laatst gewijzigd op 10 maart 2021.