Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

Belgisch Staatsblad: intellectuele eigendom, stage en andere bepalingen

Datum: 

Het koninklijk besluit van 30 september 2021 tot wijziging van diverse bepalingen betreffende het rijkspersoneel is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 4 november 2021.

Dit koninklijk besluit stelt nieuwe taken vast voor het federale personeel, op het gebied van intellectuele eigendom: werken en uitvindingen die uitsluitend door werknemers in federale overheidsdiensten zijn gecreëerd en ontwikkeld in het kader van de uitoefening van hun beroep of van opdrachten van de werkgever. Creatieve diensten zijn bijvoorbeeld het maken van een studie, een muziekcompositie, een softwareprogramma of een computerprogramma.

Het KB verduidelijkt daarnaast ook nog de formulering van enkele bepalingen over:

  1. Stage en evaluatie
    • een stage begint bij voorkeur de 1ste of de 15de van de maand
    • alleen het gedeelte van het evaluatiedossier dat betrekking heeft op de evaluatieperiode waartegen beroep wordt aangetekend, wordt naar de beroepscommissie gestuurd
    • de leidend ambtenaar die afwijkt van het advies van de beroepscommissie brengt de FOD BOSA op de hoogte van de definitieve beslissing.
  2. Toelagen en voordelen
    • een bepaling van de geldelijke loopbaan moet het principe van voorrang van de meest gunstigste regel op een andere regel vastleggen, voor als er meer dan één bepaling tegelijkertijd op de situatie van het personeelslid moeten worden toegepast 
    • loopbaanonderbreking voor mantelzorg wordt toegevoegd aan de lijst van afwezigheden die niet worden meegeteld als de taaltoelage wordt opgeschort. 

Er wordt ook een verlof voor opdracht van algemeen belang ingesteld voor een personeelslid dat ter beschikking wordt gesteld van het Europees Grens- en kustwachtagentschap (Frontex). 

Ten slotte is voor de duidelijkheid de terminologie ‘FOD Beleid en Ondersteuning’ opgenomen in regelgeving die nog verwees naar de FOD B&B, de FOD P&O en Fedict van vóór de integratie in de FOD BOSA. 

Meer info

  • De betrokken Fedweb-rubrieken en koninklijke besluiten worden momenteel aangepast.

Pagina laatst gewijzigd op 19 november 2021.