Skip to main content

FOD BOSA helpt mee de Tunesische overheid te moderniseren

Datum: 

Op 8 maart 2019 ging de twining (‘jumelage’) van start van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) het DGAFP (Direction Générale de l’Administration et de la Fonction Publique in Frankrijk), en de ENA (École Nationale d’Administration in Frankrijk) met het ‘Comité Général de la Fonction Publique auprès de la Présidence du Gouvernement tunisien’.

Via dit project in opdracht van de Europese Commissie begeleiden Frankrijk en België Tunesië bij het moderniseren van zijn overheidsapparaat.  Dat gebeurt via 4 componenten:

  • A: versterken van de institutionele structuren die instaan voor het humanresourcesmanagement
  • B: invoeren van een toekomstgericht/voorspellend beheer van het personeelsbestand en de competenties
  • C: verbeteren van de mobiliteit van de ambtenaren
  • D: optimaliseren van het beslissingsinformatiesysteem met het oog op een betere beheersing van de loonmassa

De FOD Beleid en Ondersteuning zal een belangrijke rol spelen en zal in dit kader alle aspecten van het project aansturen, in coördinatie met het DGAFP. BOSA kan bogen op 10 jaar ervaring met de beheersing van de loonmassa, en is verantwoordelijk zijn voor component D van het project.

De FOD Beleid en Ondersteuning is niet aan zijn proefstuk toe op het internationale toneel. In het verleden nam de FOD Personeel & Organisatie (de voorganger van de FOD Beleid en Ondersteuning) deel aan twinings met Litouwen en Congo. 

Meer info

Pagina laatst gewijzigd op 02 april 2019.