Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

Talent on the move: laat ons de loopbaan van de medewerkers samen een boost geven!

Datum: 

Op naar een modern en flexibel HR-beleid

Dit project heeft een dubbel doel:

  • de federale organisaties ondersteunen bij het opzetten van een modern en flexibel humanresourcesbeleid dat aan elke medewerker mogelijkheden biedt om zijn federale loopbaan te verrijken
  • de organisaties toelaten intern of onder elkaar oplossingen te vinden om tegemoet te komen aan de evoluties die ze doormaken.

Sabine Jennes, teammanager van het Loopbaancentrum: 'Sinds 2017 zijn we actief bezig met het kader te verbeteren waarbinnen we interne talenten kunnen inzetten. We doen dat onder andere via mogelijkheden om de juiste loopbaankeuzes te maken, om je inzetbaarheid te ontwikkelen en om van job te veranderen binnen de organisatie en tussen federale organisaties. Bovendien hebben we te maken met een context waarin de opdrachten van onze organisaties en de verwachtingen van de mensen vlug evolueren. Duurzame loopbanen ondersteunen is dus van cruciaal belang!'

Sandra Schillemans, directeur-generaal a.i. van het DG Rekrutering & Ontwikkeling van de FOD Beleid en Ondersteuning, voegt daaraan toe: 'De laatste jaren moeten we het stellen met minder middelen en minder mensen om mee te werken en het is dan ook meer dan ooit van belang dat de juiste persoon op de juiste plek zit. We moeten de sterke punten van iedere medewerker benutten om een kwalitatieve dienstverlening in stand te houden of om die dienstverlening te vernieuwen wanneer dat mogelijk is. Een interne mobiliteit die naar behoren werkt, is een van de middelen om dat voor elkaar te krijgen.'

De mogelijkheden om je loopbaan te verrijken bij de federale overheid

P&O-verantwoordelijken praten over hun ervaringen

Pascale Cadiat - P&O-directeur - FOD Werkgelegenheid

De loopbaan begeleiden binnen de organisatie of met Talent Plus 

Sinds verschillende jaren bieden wij onze medewerkers ook loopbaanbegeleiding aan. De evaluaties van deze begeleidingen tonen aan dat ze een merkbaar positief effect hebben op de medewerker maar ook op de dienst waartoe die medewerker behoort.

Het gebeurt ook dat we een beroep doen op externe begeleiders via Talent Plus voor medewerkers die zich liever laten begeleiden door een persoon die buiten de organisatie staat of bij gebrek aan interne middelen.

Lees de volledige getuigenis van Pascale Cadiat.

Marc De Durpel - Personeelsdirecteur - Pensioendienst

Verrijking van binnenuit en van buitenaf

Ik ben er stellig van overtuigd dat de interne dienstveranderingen kansen bieden, zowel voor de medewerkers als voor de organisaties: enerzijds hebben de medewerkers de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en nieuwe zaken te proberen. Anderzijds kunnen de organisaties zo rekenen op de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. (...) Wij moedigen interne dienstveranderingen aan maar zetten ook in op de aanwerving van kandidaten uit andere organisaties. Of zij nu uit de overheid of privésector komen, deze mensen hebben andere vormen van werken gezien, geleerd en ervaren, een andere bedrijfscultuur. Onze organisatie kan alleen maar winnen bij deze verrijking van buitenaf, die een nieuwe wind en nieuwe ideeën met zich meebrengt. 

Lees de volledige getuigenis van Marc De Durpel.

Heb je zin gekregen in iets nieuws na hun getuigenissen te hebben gelezen?

Lees alle getuigenissen van ambtenaren en personeelsverantwoordelijken die het belangrijk vinden om je federale loopbaan te verrijken. 

Ons aanbod voor de organisaties

Het Loopbaancentrum ondersteunt de loopbaan van de ambtenaar gedurende diens hele periode bij de federale overheid. Het biedt de organisaties ook producten en diensten ter ondersteuning van hun evolutie.

Enkele van de aangeboden diensten

  • Loopbaanbegeleiding en de coördinatie van het Talent Plus-netwerk. Wil je organisatie zich bij het Talent Plus-netwerk aansluiten? Klik hier voor meer informatie.

  • De heroriënteringstrajecten: Zit je organisatie in een fase van verandering (reorganisatie, fusie, ...)? Het Loopbaancentrum kan je begeleiden bij je evolutie. Meer informatie binnenkort.

  • Talentontwikkeling: wil je je talenten ontdekken en/of talentontwikkeling implementeren in je organisatie? Ontdek ons aanbod.

  • Team crafting: wil je meer energie en meer motivatie binnen je teams via job crafting en team crafting? Ontdek ons aanbod.

Pagina laatst gewijzigd op 15 oktober 2018.