Skip to main content

Talent on the move: focus op mobiliteit naar een andere federale organisatie

Datum: 

Je bent wat uitgekeken op je functie en je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je hebt zin om voor een andere federale organisatie te gaan werken, maar geen idee hoe je daaraan begint? Dan moet je zeker dit artikel lezen!

Mobiliteit: een verrijking voor organisaties en medewerkers

Marc De Durpel: "We moedigen interne mutatie aan maar zetten ook in op aanwervingen van kandidaten uit andere organisaties. Ongeacht die kandidaten nu uit de overheid of uit de privésector komen, ze hebben andere manieren van werken en een andere cultuur gezien, aangeleerd en meegemaakt. Onze organisatie heeft alles te winnen bij dat soort verrijking van buitenaf, die een nieuwe wind doet waaien en ons met nieuwe ideeën doet kennismaken."

Met die verrijking heeft Marilyn al ervaring. Door te kiezen voor mobiliteit beschikt ze nu over een groot netwerk en heeft ze haar competenties in verschillende HR-domeinen kunnen uitbreiden.

Lees haar getuigenis.

Anke kon ook onmiddellijk haar vaardigheden gebruiken in haar nieuwe organisatie. Ze leerde meteen veel nieuwe dingen en maakte kennis met heel wat collega’s.

Lees de ervaringen van Anke.

Séraphin heeft altijd in de Belgische overheidssector gewerkt. Zijn loopbaan binnen het HR-domein kon evolueren dankzij mobiliteit. Als we hem vragen om mobiliteit in één woord uit te leggen, dan is zijn antwoord: “Evolutie!”. Lees hier alles over zijn ervaring.

Karine en Hajar werken nu voor een andere organisatie. Om daar te geraken namen ze deel aan verschillende selectieprocedures.

We zaten samen met Karine en Hajar. Beide dames namen op een bepaald ogenblik in hun loopbaan de beslissing om te solliciteren voor een job in een andere organisatie. Karine deed mee aan een selectie via de interne markt, Hajar aan een traditionele selectie via Selor.be.
Het was een stap in het ongewisse die geen van beiden zich beklaagt.

Ontdek de verhalen van Karine (Van Fedris naar het NGI) en Hajar (Van de FOD Binnenlandse Zaken naar de FOD Financiën) via deze filmpjes:

  

Wil je voor een andere organisatie werken? Wat moet je concreet doen?

Dit zijn de 2 mogelijkheden:

  • Je bent statutair ambtenaar: je kan deelnemen aan een selectie van de interne markt. Een specifieke procedure voorbehouden voor vastbenoemde ambtenaren.
  • Je bent contractueel of statutair: je kan uiteraard solliciteren voor alle andere vacatures op Selor.be (standaardscreening).
    Als je statutair ambtenaar bent, heb je een voordeel in vergelijking met andere kandidaten: je bent vrijgesteld voor het eerste testgedeelte (generieke screening)
     

Update je profiel om volop gebruik te maken van de mogelijkheden van de interne markt!

Wij willen je zoveel mogelijk vacatures aanbieden die op je profiel aansluiten. Update dus je 'Mijn Selor'-profiel en abonneer je op de wekelijkse vacaturemailing van Selor.

Wil jij ook je loopbaanervaring bij de federale overheid met ons delen? Contacteer ons dan via communication@bosa.fgov.be.

Pagina laatst gewijzigd op 04 juli 2018.