Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

KM: gids en tools voor coördinatoren van communities of practice

Datum: 

Leren van je fouten, creativiteit stimuleren, middelen delen en hergebruiken…: onmisbaar in onze onzekere en steeds veranderende omgeving.

Communities of practice (CoP) zijn precies hierop gericht. Maar het is een hele uitdaging om tot een dynamische en co-creatieve CoP te komen. De nieuwe gids van de FOD P&O begeleidt je daarbij. De gids is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen coördinatoren van verschillende federale communities. Naast adviezen komen een hele reeks voorbeelden uit de federale praktijk aan bod.

De gids richt zich vooral tot (toekomstige) coördinatoren. Maar ook de KM-begeleider kan hem gebruiken om verder te groeien in zijn rol van coach en promotor van CoP’s.

Bij de gids hoort een analysekit, waarmee je een stand van zaken van een CoP kan opmaken en verbeterpistes kan vinden. Je kan ook gebruik maken van enkele andere hulpmiddelen (templates en check-lists).

Meer info:

Pagina laatst gewijzigd op 18 oktober 2016.