Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

Interne controle bij de federale overheid: globaal jaarverslag

Datum: 

Logo CAFDe ministerraad van 5 december nam kennis van het globale jaarverslag over de werking van het internecontrolesysteem bij de federale overheid en over de activiteiten van het Auditcomité van de Federale Overheid (ACFO).

Het globale verslag ‘interne controle’ is gebaseerd op de jaarverslagen die de leidinggevenden bij het Auditcomité hebben ingediend over de werking van de interne controle, de geplande verbeteringen en, in sommige gevallen, de jaarverslagen van de interne-auditdiensten.

In zijn conclusies trekt het ACFO de aandacht van de regering op de vooruitgang die geboekt werd bij de uitvoering van de interne controle zoals:

  • een beter bewustzijn van de risico’s die moeten worden beheerst
  • nieuwe initiatieven voor de ontwikkeling van de interne audit
  • de ontwikkeling van instrumenten voor een goed beheer
  • de investering in bronnen voor het begeleiden van de ontwikkeling van de interne controle.

De ministerraad heeft bovendien elke bevoegde minister gevraagd om, samen met de bevoegde leidinggevenden van de diensten die onder haar of zijn bevoegdheid vallen, te onderzoeken hoe best gevolg kan worden gegeven aan de aanbevelingen van het ACFO om de ontwikkeling van de interne controle aan te moedigen, de interne-auditactiviteiten te ontwikkelen en de vastlegging van doelstellingen, de identificatie van de voornaamste risico’s en het gebruik van de beheersboekhouding te ontwikkelen.

Meer info

 


 

Pagina laatst gewijzigd op 08 december 2014.