Skip to main content

Overheidsorganisatie van het Jaar

Datum: 

'De Onderneming van het Jaar' bestaat sinds 1995 en is de meest gerenommeerde onderscheiding voor Belgische ondernemingen.

Naar analogie met dit initiatief organiseert Ernst & Young een nieuwe prijs waaraan diverse overheidsorganisaties, diensten, instellingen, entiteiten en afdelingen op verschillende niveaus kunnen deelnemen.

Een onafhankelijke jury van bedrijfsleiders en academici zal de federale, regionale en lokale overheidsorganisaties beoordelen die zich weten te onderscheiden op het vlak van klantgerichtheid, effectiviteit & efficiëntie, duurzaamheid en strategie.

Doel

Met deze prijzen willen de initiatiefnemers waardering en erkenning uitspreken voor doeltreffende en innoverende initiatieven van overheidsorganisaties die burgers en bedrijven ten goede komen. De initiatiefnemers willen zo de onmisbare en ondersteunende kracht van overheidsorganisaties onder de aandacht brengen.

Preselectie en selectie

In de analyse van de kandidatuurdossiers zal de jury bijzondere aandacht schenken aan de doeltreffendheid van de organisatie in het behalen van vooropgestelde doelstellingen en professionele en efficiënte dienstverlening aan het publiek.

Organisaties die willen deelnemen kunnen hun kandidatuur indienen tot 30 november 2013. Dit kan via het online formulier op de site van Ernst & Young.

Vijf awards zullen uitgereikt worden:

  • één aan een federale organisatie
  • drie aan regionale organisaties: aan een Vlaamse, een Waalse (van ‘la Fédération Wallonie-Bruxelles’, het Waals gewest of de Duitstalige gemeenschap) en een Brusselse organisatie
  • één aan een lokale organisatie.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking gebeurt op donderdag 20 februari 2014 om 17 uur in de BOZAR te Brussel.

Meer info

Contact

Reageer op dit nieuwsbericht op de site van Fedra.

Pagina laatst gewijzigd op 06 november 2013.