Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

Optifed: Lean Academy

Datum: 

De Ministerraad van 7 februari 2013 heeft de aanpak en de budgetgoedkeuring van het project "Lean Academy" goedgekeurd.

Lean Academy is een projectvoorstel van de FOD Mobiliteit dat de federale ambtenaren uit verschillende overheidsdiensten tot interne adviseurs Lean wil opleiden.

De managementfilosofie Lean wil dankzij effectief procesmanagement de dienstverlening op een hoger peil brengen en de kosten drukken.

Om zijn projectvoorstel te realiseren heeft de FOD Mobiliteit en Vervoer de samenwerking en de ondersteuning van het Opleidingsinstituut van de Federale Overheid (OFO) en het DG Organisatie- en Personeelsontwikkeling (DG OPO) van de FOD P&O gevraagd.

Voor de realisatie van het project wil het OFO een algemene offerteaanvraag lanceren die de opleiding en groepscoaching van een aantal medewerkers per federale organisatie tot interne Lean-adviseurs omvat.

De oproep aan de deelnemers wordt gelanceerd in april-mei 2013. Doel is om zoveel mogelijk verschillende organisaties te laten deelnemen.

Het opleidingsproject "Lean Management" wil:

  • een groep ambtenaren de nodige kennis, vaardigheden en attitudes bijbrengen zodat ze de (op de overheidscontext afgestemde) Lean-aanpak en het bijhorende verbeteringsinstrumentarium doeltreffend kunnen toepassen binnen hun organisatie.
  • de deelnemers het geleerde onmiddellijk laten toepassen op een concreet verbeterproject binnen hun eigen organisatie, een impact creëren op het terrein. De opleiding is dus niet enkel gericht op competentieontwikkeling van federale ambtenaren, maar ook op organisatieontwikkeling en het concreet realiseren van een efficiëntiewinst.
  • kennis en ervaring delen tussen de deelnemers en een netwerk van Lean-adviseurs binnen de federale overheid creëren.

Na de evaluatie van het opleidingsproject zal het OFO Lean Management als thema opnemen in zijn open aanbod (catalogus standaardopleidingen).

Reageer op dit nieuwsbericht

Pagina laatst gewijzigd op 06 maart 2013.