Skip to main content

Algemene beleidsverklaring: "Op koers blijven naar duurzaam herstel"

Datum: 

Op 21 november heeft Eerste Minister Elio Di Rupo na het begrotingsconclaaf zijn algemene beleidsverklaring met de titel "Op koers blijven naar duurzaam herstel" voorgesteld.

Daarin vermeldt hij onder andere de grote projecten die al gerealiseerd zijn in de federale overheid, zoals de maatregelen om ambtenaren die dat wensen te laten werken na hun 65 jaar, de toekomstige projecten, zoals de nieuwe reglementering voor overheidsopdrachten, en de projecten die nu lopen, zoals het plan voor administratieve vereenvoudiging.

De Eerste Minister verwijst ook rechtstreeks naar de federale ambtenaren die "(…) het alledaagse gezicht zijn van de staat. Ze staan in direct contact met de burgers en bedrijven, en ze vervullen dus een belangrijke taak. (…) In bepaalde middens is het bon ton om kritiek te leveren op de ambtenaren. Die is totaal misplaatst. Ze doen hun werk met veel toewijding. Politie, magistraten, gevangenbewaarders, administratief personeel, … Vanop deze tribune wil ik hen, in naam van de regering en de burgers, bedanken en aanmoedigen in hun werk ...".

Je vindt de volledige versie van de algemene beleidsverklaring op de site van het Presscenter.

Pagina laatst gewijzigd op 29 november 2012.