Skip to main content

 

Deze website wordt binnenkort gearchiveerd

Fedweb wordt sinds 29 juni 2022 niet meer bijgewerkt. Binnenkort halen we de site definitief offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be.

Ontwikkelcirkels: wijziging van het systeem

Datum: 

Het systeem van de Ontwikkelcirkels verandert vanaf 1 november 2012.

Het koninklijk besluit van 20 september 2012 wijzigt bepaalde punten van het koninklijk besluit van 2 augustus 2002 tot invoering van een evaluatiecyclus in de federale overheidsdiensten en in het Ministerie van Defensie:

 Huidige situatieVanaf 1/11/2012
 1Duur van de cyclus1 of 2 jaar
(bepaald door het directiecomité)
1 jaar
 2Eindvermelding(en)Geen enkele behalve indien "onvoldoende""Uitstekend", "voldoet aan de verwachtingen", "te ontwikkelen", of "onvoldoende"
 3Periode van verbetering ten gevolge van een vermelding "onvoldoende"6 maanden minimum (duur bepaald door het directiecomité)6 maanden
 4

Zelfevaluatie

De zelfevaluatie is voorzien in het koninklijk besluit.De zelfevaluatie is facultatief.

De voorziene wijzigingen hieronder moeten nog enkele fases doorlopen voor ze in werking treden (vakbondsonderhandeling, Raad van de State, ondertekening door de koning en Belgisch Staatsblad.)

 BeroepEnkel de statutaire personeelsleden kunnen een beroep indienen tegen een vermelding “onvoldoende”De statutaire én de contractuele personeelsleden kunnen een beroep indienen tegen de toegekende vermelding.
 BeroepscommissieEr is één raad van beroep per federale organisatie. 
Er zijn drie beroepscommissies: één voor de FOD’s en het Ministerie van Defensie, één voor de OISZ’s en één voor de ION’s.

 

De inhoud van Fedweb zal aangepast worden op 1 november 2012 voor de punten 1 t.e.m 4.

Meer info

  • over het koninklijk besluit van 20 september 2012 houdende wijziging van het koninklijk besluit van 2 augustus 2002 tot invoering van een evaluatiecyclus in de federale overheidsdiensten en in het Ministerie van Defensie.

Pagina laatst gewijzigd op 15 oktober 2012.