Skip to main content

Top Skills wil meer vrouwen aan de top

Datum: 

Binnen de federale overheid is slechts 1 manager op 6 een vrouw. Bij de selecties ligt deze verhouding op 1 vrouw tegenover 5 mannen. Veel belemmeringen en obstakels weerhouden vrouwen om te solliciteren voor een managementjob: angst, niet de nodige competenties hebben of geen interessante jobs, politieke spelletjes, … Interessant om weten: de deelneemsters van de vorige editie verwezen veel minder naar een minderwaardigheidsgevoel, zichzelf onderschatten, weinig zelfvertrouwen en discriminatie.

Via het project Top Skills wil Selor meer vrouwen stimuleren om een job als manager op te nemen. Tijdens een simulatie van een managementinterview worden de kandidates getest op enkele competenties die eigen zijn aan de functie van manager.

Ben je een vrouw, 30 jaar of ouder, heb je een masterdiploma en minstens 6 jaar managementervaring? Vanaf 20 maart 2012 kan je je inschrijven op www.selor.be voor de 4e sessie van Top Skills. De resultaten van de derde sessie vind je dan ook terug op de site van selor.

Meer info

Pagina laatst gewijzigd op 19 maart 2012.